Wij zijn Weijerseikhout

Weijerseikhout is een ambitieuze, energieke familie van dakvernieuwers. In 1958 gestart op het dak en in de tussentijd ontwikkeld tot totaalspecialist van het hellende dak.

We geven advies, we denken mee bij het ontwerp en we produceren zelfs onze eigen daken. Kortom: wij denken in daksystemen. Elke dag dagen wij onszelf uit om tot de beste dakoplossingen te komen. In de grote en innovatieve onderhoud- en renovatieprojecten waarin wij werkzaam zijn denken wij mee met de wensen van onze opdrachtgevers. Dit doen wij al meer dan 65 jaar.

Gevestigd in Groesbeek en Vlaardingen. Oftewel: Weijerseikhout Oost en Weijerseikhout Zuidwest. De vestiging in Vlaardingen was voorheen Hofman Dakwerken. Een toonaangevende dakvernieuwer in de regio, die zich in 2023 bij Weijerseikhout heeft gevoegd. Trots dat deze mooie club bij ons familiebedrijf hoort.

Onze visie

Aangezien wij een echt familiebedrijf zijn vinden wij het belangrijk dat onze familie ook in de toekomst kan blijven bloeien. Daarom streven wij naar de verduurzaming van de Nederlandse daken.

De verduurzaming van de Nederlandse daken is een gigantische opgave. Om de klimaatdoelstellingen te behalen en voor 2050 alle Nederlandse woningen C02 neutraal te maken is er volgens ons een totale omslag in werkzaamheden nodig. Hiervoor is het belangrijk dat we de handen in één slaan, om zo de verduurzamingstrajecten versneld uit te voeren. Om deze versnelling op gang te krijgen, is volgens ons een industriële revolutie noodzakelijk. Waarom revolutie? Omdat voor het halen van 2050 een totale omslag in werkzaamheden, procesomgang en visie nodig is.

We moeten het met z’n allen anders gaan doen dan dat we de afgelopen jaren gewerkt hebben. Zo verschuift het werk van de bouwplaats deels naar de fabriek en van handmatig naar automatisch. Met dezelfde vakspecialisten zijn we zo in staat om het dubbele aantal woningen aan te kunnen pakken. Dat betekent niet dat we onze vakspecialisten niet nodig hebben, we hebben ze harder nodig dan ooit. Maar juist op deze manier kunnen versnellen, innoveren en kwaliteit toevoegen!

Onze missie: Elke dag 50 daken verduurzamen

De kracht van samen

Wij zijn onderdeel van Carefos. Binnen Carefos werken specialistische bedrijven in onderhoud en renovatie samen. Allemaal bewezen bedrijven met jarenlange ervaring in eigen vakgebied. Samen pakken we de complete buitenschil van gebouwen aan, om zo de klus van de toekomst te klaren. Samen verduurzamen, samen doen! Meer weten? Kijk op www.carefos.nl