Het dak op met.. Saskia Lindhout Bakker

Deze maand gaan we het dak op met.. Saskia Lindhout Bakker. Saskia werkt inmiddels al meer dan drie jaar bij Weijerseikhout. Sinds kort is ze werkzaam in een nieuwe functie: namelijk als onboarding & recruitment coördinator. Benieuwd wat die functie precies inhoudt? Wat ze het allerleukste aan haar werk vindt? En op welk project ze het meest trots is? Lees snel verder!

Waarom heb je destijds voor gekozen om bij Weijerseikhout aan de slag te gaan?

Breed georiënteerd werk uitvoeren: dat is waar ik blij van word. Zaken van A tot Z regelen en het hele proces meemaken binnen mijn vakgebied, HR. Toen ik merkte dat ik me bij mijn vorige werkgever niet verder kon ontwikkelen, besloot ik de overstap te maken naar Weijerseikhout. Zo kan het binnen HR voorkomen dat je als recruiter voornamelijk bezig bent met het ‘plaatsen’ van mensen. Ook leuk, maar ik wilde meer. Ik zocht namelijk meer verbinding met de mensen, ook ná de plaatsing. Hoe gaat het? Bevalt de functie? Bij Weijerseikhout kan ik daarin volledig mijn ei kwijt. Hier krijg ik alle vrijheid én verantwoordelijkheid om de processen binnen HR op te zetten en soepel te laten verlopen. Dat geeft veel voldoening!

Op welk HR-project ben je het meest trots?

Toen ik begon bij Weijerseikhout waren alle personeelsdossiers nog op papier. We sloegen ze digitaal ‘op’ aan de hand van een mappenstructuur op onze server. Dat vonden we niet meer van deze tijd, dus daar moest verandering in komen. Aan ons de taak om dat te realiseren. Zo zorgde we er – samen met het team – voor dat er een nieuw, digitaal systeem voor personeelsdossiers geïmplementeerd werd. Ons nieuwe systeem, CBBS, geeft onze werknemers de mogelijkheid om hun loonstroken, contract en andere gegevens altijd online in te zien. Ik moet toegeven dat het een pittig project was waarin veel fases doorlopen zijn. Want niet alleen het implementeren zelf was een behoorlijke klus, ook de fases vooraf waarin besloten werd of we überhaupt akkoord kregen op het plan, waren erg tijdrovend en intensief. Tegenwoordig werken we erg efficiënt met het systeem en is het volledig geïmplementeerd in de organisatie. Daar ben ik stiekem best een beetje trots op.

Je hebt sinds kort een ander soort functie, wat doe je precies?

Klopt, inmiddels ben ik onboarding & recruitment coördinator bij Weijerseikhout. Dat betekent dat ik veel meer betrokken ben aan het begin van het recruitmentproces, bijvoorbeeld bij de werving van nieuwe collega’s. Maar óók op het moment dat ze gesetteld zijn in hun nieuwe functie blijf ik aangehaakt: hoe vind je het bij Weijerseikhout? Of waar loop je tegenaan? Vanaf november starten we met halfjaarlijkse terugkomdagen en evalueren we hoe het gaat. Op deze dagen lassen we ook meteen een moment in om te checken of alles nog goed verloopt met betrekking tot de interne systemen. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van kleding via de portal of het terugvinden van je loonstrook in CBBS.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

Nieuwe mensen leren kennen is áltijd leuk. Maar wat het nog leuker maakt, is dat ik het gevoel krijg dat ik ze ook daadwerkelijk verder help. Tijdens gesprekken met potentiële kandidaten of collega’s die net gaan starten ben ik eigenlijk de hele dag in gesprek. De één is zoekende in zijn (of haar) verdere loopbaan en de ander heeft juist een hele specifieke wens voor een bepaalde functie bij Weijerseikhout. Het is in mijn rol van belang dat ik de juiste vragen stel en goed let op lichaamstaal. Dat zet ik om naar iets heel concreets: mensen tot inzichten brengen met behulp van mijn advies of acties. Heel waardevol als je het mij vraagt!

Wat is je bijgebleven?

Tijdens de onboarding, een typische HR-term voor het instroomtraject van een nieuwe medewerker, zien we vaak dat collega’s blij verrast zijn. Zo krijgen we regelmatig te horen dat ze onder de indruk zijn van hoe alles is geregeld en dat er vaste aanspreekpunten zijn binnen Weijerseikhout waar ze terecht kunnen. Ook ligt er een compleet welkomstpakket voor ze klaar: inclusief gepersonaliseerde broodtrommel én de allernieuwste werkkleding.  Er wordt altijd heel leuk gereageerd als ze hun eigen naam op de kleding zien staan.

Wat is je fijnste herinnering – tot nu toe – aan Weijerseikhout?

Bij Weijerseikhout hebben we altijd gezellige personeelsuitjes en -feestjes. Zo ook drie jaar geleden tijdens het kerstfeest. Ik grapte dat ik Dry January een maand vervroegd had, maar stiekem was ik al een tijdje zwanger. Dat mocht ik nog niet vertellen en tot mijn verbazing trapte iedereen in deze – in mijn ogen – doorzichtige smoes. Heel grappig vond ik dat! Maar nog even serieus: het allerfijnste bij Weijerseikhout vind ik dat er ruimte is om jezelf te zijn en we volledig gelijkwaardig met elkaar omgaan. Dat maakt dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga!