Onze daksystemen

Weijerseikhout werkt met diverse soorten daksystemen. Door jarenlange ervaring in groot onderhoud- en renovatietrajecten weten we als geen ander wel daksysteem geschikt is voor welk dak. Wij adviseren opdrachtgevers graag over passende daksystemen. Hiervoor werken we – wanneer gewenst – diverse scenario’s uit.

Prefab dakisolatie-systemen

Weijerseikhout is gestart met het ontwikkelen van prefab dakisolatie-systemen. Het prefab daksysteem zorgt ervoor dat een deel van de werkzaamheden van het dak naar “de fabriek” verplaatst wordt. Zo worden de prefab isolatie-elementen in de fabriek aan elkaar gekoppeld en worden de ramen prefab in het dak gemonteerd. Op de bouwplaats worden de elementen op het dak gehesen met behulp van een verreiker of hijskraan, waarbij het dak in één keer dicht wordt gelegd.

 

 

Het nieuwe prefab dakisolatie-systeem levert tal van voordelen op. Zo wordt de fysieke belasting voor onze vakkrachten op de bouwplaats een stuk lager en zijn we minder weersafhankelijk. Door de snellere doorlooptijd is er bovendien minder overlast voor bewoners en omwonenden. Het nieuwe isolatiesysteem zorgt ervoor dat de snelheid verdubbeld wordt: we renoveren hiermee twee daken op plekken waar we eerst één dak verduurzaamden.

Solar daksystemen

Het dak van passief naar actief maken, dat is precies wat onze solar daksystemen doen. Solar daksystemen dragen bij aan een gezonde en duurzame leefomgeving door het opwekken van zonne-energie. Benieuwd hoe dat precies werkt? Bekijk onze video. Naast de positieve bijdrage aan het milieu leveren solarsystemen ook in de portemonnee voordelen op. Zo bespaar je op de energiekosten.

Met ons unieke team van installateurs en dakspecialisten garanderen wij een snelle, veilige én goede installatie van zonnepanelen op sociale huurwoningen. We ontzorgen woningcorporaties daarbij volledig. Van het selecteren van de woningen, tot het installeren van de panelen en het leveren van nazorg. Ook de communicatie met bewoners nemen we voor onze rekening.

 

We maken daken actief met solar daksystemen

Pannendaken

Het traditionele pannendak blijft bij veel van onze opdrachtgevers nog erg populair. En niet onterecht, ook bij Weijerseikhout vinden we dit een erg mooi aanzicht opleveren. We vervangen diverse daken met met nieuwe, keramische dakpannen. We adviseren graag welke dakpan het beste bij uw woningvoorraad past. Hierbij vinden we het belangrijk dat het karakteristieke uiterlijk van de woning behouden blijft, maar wel een nieuwe uitstraling krijgt. We zorgen ervoor dat het nieuwe pannendak één waterkerend geheel wordt. Dit met oog op de gevraagde levensduur tot wel 25 jaar. Daarnaast borgen we volledige garantie gedurende de looptijd.