5. Projectuitvoering

Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen starten wij met de renovatiewerkzaamheden van het complex. Zodra een opdracht definitief is wordt een uitvoeringsteam samengesteld. Dit team bestaat uit een projectleider, procesleider, werkvoorbereider en een teamleider die in contact staat met specialisten. Er wordt het gehele project gezorgd voor goede begeleiding. Voorafgaand aan het project wordt de opdracht samen met het uitvoeringsteam op detailniveau besproken en gecontroleerd. Door verschillende bouwbezoeken in te plannen kunnen alle partijen kennis met elkaar maken en wordt er gekeken hoe de bouwplaats kan worden ingericht. Wij proberen bij het leveren van de materialen overlast in de wijk te beperken. Dit doen wij door bijvoorbeeld te werken met just-in-time leveringen, pretfabricage en hubs. De uitvoerder en teamleider zorgen samen voor periodieke kwaliteitsinspecties en bewaken de planning door middel van KYP software. Deze uitgebreide voorbereiding en begeleiding zorgt ervoor dat de planning, de kwaliteit en uiteraard de tevredenheid van bewoners gedurende het project wordt gewaarborgd.

Het uitvoeringsproces bestaat uit de volgende stappen:

Verwijderen bestaande dakbedekking

We starten het project met het verwijderen van de bestaande dakbedekking en eventueel het bestaande dakbeschot. Dit wordt indien mogelijk gedaan met hulpmiddelen zoals een verreiker of een kraan zodat wij in een hoger tempo het bestaande dak kunnen verwijderen.

Randafwerking

“Vervolgens starten we met het monteren van de (prefab) randconstructie en dakgoten. Bij het bepalen van de maatvoering houden we rekening met de juiste ophangconstructies en ruimte voor ventilatiedoorvoeren. Het is mogelijk flora en fauna voorzieningen op te nemen in de dakrand en gootdetailering. Aangezien er op voorhand nagedacht wordt over de kwaliteit van de aansluiting, is het mogelijk om in de toekomst voorzetgevels te monteren.

Monteren toplaag dakbedekking

Na het plaatsen van de goten voorzien wij het dak van dakbedekking. Hiervoor zijn verschillende daksystemen mogelijk, zo werken wij onder andere met: pannendaken, staaldaken, groendaken en EPDM dakbedekking. Het installeren van solarsystemen behoort ook tot onze expertises. Na de montage wordt het duurzame dak compleet opgeleverd.

 

Wij zijn duurzame
dakvernieuwers. Wij zijn Weijerseikhout.