1. Adviestrajecten

Onze dienstverlening start met een passend advies. Wij bieden twee verschillende soorten adviestrajecten: een quickscan en een uitgebreide dakinspectie. Tijdens de adviestrajecten wordt er inzicht verkregen in de huidige staat van de daken van het bezit. Bovendien worden de mogelijkheden voor verduurzaming in kaart gebracht. Het gaat dan bijvoorbeeld om isolatieverbeteringen, energieopwekking of het toepassen van milieubesparende maatregelen.

Uitgebreide dakinspectie door bouwkundig professional

Structurele fouten in het ontwerp van daken: we zien ze liever niet, maar de realiteit vertelt ons dat dit toch regelmatig voorkomt. We hebben het dan over abstracte bouwfouten, die verder gaan dan een lekkage. Bijvoorbeeld als het ontwerp van het dak niet luchtdicht blijkt, er sprake is van condens- of scheurvorming of als er overmatig regen-contactgeluid wordt gesignaleerd.

Vaak hebben deze structurele fouten gevolgen voor een gehele wijk of woonblok van het bezit. Als woningcorporatie wil je dan maar twee dingen: de oorzaak van het probleem vinden en het probleem oplossen. Het liefst zo snel mogelijk. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Vaak is het probleem zo complex of lastig op te sporen, dat de hulp van een expert nodig is. Bij Weijerseikhout hebben we daarvoor bouwkundige experts in huis. Samen met de woningcorporatie stellen we een probleemstelling op en vervolgens gaan we aan de slag.

 



 

Monumentale panden                                                                                                    

Wil je een monument renoveren, onderhouden of verbeteren? Dan krijg je al snel te maken met allerlei wet- en regelgeving. Wat mag wel, wat niet? Wat is technisch haalbaar? En welke vergunning zijn nodig? Wij helpen, begeleiden en adviseren over dakrenovatie voor monumentale panden. Zo weet je precies bij wie je waarvoor moet zijn!

Een passend advies vormt de basis van een langdurige samenwerking.