Het dak op met.. procescoördinator Geert-Jan Zomer

Ken jij Geert-Jan Zomer al? Sinds twee jaar werkt hij als procescoördinator op onze solarafdeling. In deze editie van “het dak op met..” vertelt hij hoe hij het vindt om bij Weijerseikhout te werken, hoe de band met zijn team is en welk project hem het meest trots maakt. We gaan samen met Geert-Jan de hoogte in, op zoek naar diepgang. Benieuwd naar zijn verhalen? Je leest het hier!

Wat doe je precies bij Weijerseikhout?

Samen met projectcoördinator Michael werk ik op de solarafdeling van Weijerseikhout. Mijn taken zijn erg gevarieerd! Van het maken van offertes tot het uitvoeren van financiële controles en het controleren van opleveringen. Ik houd me bezig met alles wat met processen te maken heeft. Omdat we maar met zijn tweeën zijn, wordt er een hoop van ons verwacht. Toch bevalt het werken in een klein team me goed. Alles wat reilt en zeilt rondom de processen op onze solarafdeling heb ik zelf in de hand. Naast mijn werkzaamheden wilde ik graag meer kennis opdoen over het bedrijfsleven. Ik volg daarom nu via Weijerseikhout de studie Technische bedrijfskunde. Super interessant! Bovendien kan ik de dingen die ik leer direct toepassen. Zo laten we de processen binnen de solarafdeling nóg beter verlopen.

Welke kwaliteiten moet je hebben als procescoördinator?

De belangrijkste kwaliteiten zijn overzicht bewaren en ordenen. Michael en ik vullen elkaar daarin goed aan. Hij beschikt over de kennis en kunde van zonnepanelen en ik zorg voor overzicht, orde en een begrijpelijke vertaling voor collega’s, klanten en betrokkenen. Zeker dit laatste is belangrijk. Door collega’s goed te informeren over een project, zorgen we voor een soepel verloop en komen we onze beloftes na aan de klant. Toch zit de grootste uitdaging niet in de communicatie naar collega’s. Een goede afstemming met bewoners is cruciaal. Bijvoorbeeld wanneer een project uitloopt. Om ophef te voorkomen, communiceren we duidelijk en op tijd.

Jullie hebben dus maar een klein team, hoe is de band met je collega’s?

De sfeer bij Weijerseikhout is super. Je kunt bij iedereen aankloppen voor hulp. Voor het werk, maar zeker ook voor een lolletje. Onze solarafdeling bestaat in totaal uit zeven man. We zijn een hecht team. Samen met Michael werk ik op kantoor. Daarnaast hebben we vier installateurs in vaste dienst en werken er twee dakspecialisten in ons team van WE Bouwen. Naast de uitjes en feestjes die vanuit Weijerseikhout worden georganiseerd, gaan we ook met het team regelmatig op pad. Samen lunchen, uiteten of bowlen. Wij vermaken ons wel!

Op welk project ben je het meest trots?

Dan moet ik meteen denken aan het project op de Slotemaker de Bruïneweg. We maakte een compleet dak op maat, waarbij we gezocht hebben naar zowel de beste als de mooiste oplossing. Waar we op uit kwamen? Een indaksysteem. Dit vroeg om veel afstemming met zowel de woningcorporatie, de architect en de opdrachtgever. Samen met Michael kijken wat er allemaal mogelijk is op een dak vind ik het leukste aan mijn werk. Ik zou hier dan ook graag meer tijd aan besteden. Hopelijk kan dit in de nabije toekomst: we zijn op zoek naar een werkvoorbereider voor onze afdeling. Op deze manier krijgen Michael en ik meer ruimte voor andere werkzaamheden.

Waarom werk je bij Weijerseikhout?

Ik werk graag bij een bedrijf waar een goede balans is tussen hard werken en gezelligheid. Dit is bij Weijerseikhout zeker het geval. Er is daarnaast ook weinig hiërarchie. Ik heb ooit wel een organogram voorbij zien komen maar daar hechten we gelukkig weinig waarde aan bij Weijerseikhout. Van mijn collega’s hoor ik goede verhalen over onder andere het jaarlijkse kerstfeest en de bedrijfsuitjes. Helaas heb ik dit door corona nog niet mee kunnen maken. Ik was wel aanwezig bij de BBQ van afgelopen zomer! Dit gaf een goede impressie van hoe het normaal gaat als iedereen wél bij elkaar mag komen.

.

Wil jij meer weten over Geert-Jan? Maak een afspraak voor een kop koffie!