Het dak op met.. projectleider Willem Giesbers

In de rubriek “het dak op met..” spreken we elke maand een andere collega van Weijerseikhout. We gaan de hoogte in, op zoek naar diepgang. Wat maakt collega’s goed in hun werk? En hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? In deze blog laten we je kennis maken met Willem, projectleider bij Weijerseikhout. Hij is inmiddels al twee jaar werkzaam bij ons en helemaal op zijn plek. Willem houdt het totaaloverzicht bij de projecten en zorgt ervoor dat iedereen zijn werk goed én veilig kan uitvoeren. Benieuwd wat Willem nog meer doet? Lees dan gauw verder.

 

Hoe ben je bij Weijerseikhout terecht gekomen?                                                                                                                

Een collega bij Weijerseikhout kende ik al via mijn vorige werkgever. Via hem hoorde ik goede dingen over het bedrijf en uiteindelijk heb ik hier gesolliciteerd. Het familiegevoel binnen Weijerseikhout sprak me direct aan: de sfeer was al bij de eerste kennismaking open en gezellig. Iets dat ik heel belangrijk vind. Tijdens het sollicitatiegesprek werd duidelijk dat er veel opties en mogelijkheden voor mij lagen binnen het bedrijf. Het plan: “gewoon beginnen en kijken wat het beste bij jou past” sprak mij erg aan. Weijerseikhout gaf me hierin het vertrouwen en uiteindelijk ben ik in korte tijd doorgegroeid tot projectleider. Binnen deze rol pak ik ook onze prefab projecten op. Zo ontdekken wij – maar gelukkig ook onze opdrachtgevers – steeds meer het nut van prefab werken. Het maakt het werk op de bouwplaats echt vele malen makkelijker. Hierin zijn we echt aan het ontwikkelen en dat is onwijs gaaf om onderdeel van te zijn!

 

Hoe ziet een werkdag van een projectleider eruit?      

Die is elke dag anders. Het grootste deel van de tijd ben ik in gesprek met opdrachtgevers, bereid ik projecten voor en zorg ik dat iedereen goed en veilig kan werken. Zo ben ik de ene dag op kantoor aanwezig en neem ik de lange termijnplanningen en financiële voortgang van onze projecten door. De andere dag ben ik buiten op de bouwplaats om de voortgang van onze projecten te bekijken. Uiteindelijk ben ik eindverantwoordelijk voor een deel van de lopende projecten, dus ik ben voor velen het aanspreekpunt. Dit zorgt voor veel werkzaamheden en een volle agenda, maar die diversiteit vind ik juist leuk!

 

Welke kwaliteiten heeft volgens jou een projectleider écht nodig?  

Als een projectleider moet je altijd in gesprek blijven met verschillende partijen. De opdrachtgevers, de collega’s op de bouw én op kantoor. Je moet weten wat er speelt en welke belangen er zijn om zo alle taken goed uit te kunnen voeren. Door mijn ervaring kan ik inmiddels het overzicht goed houden en dingen meer loslaten. Want ook dat is belangrijk: vertrouwen hebben in collega’s en ervoor zorgen dat iedereen zijn of haar kwaliteiten optimaal kan benutten. Gelukkig hebben we een goed en deskundig team waar we op elkaar kunnen vertrouwen. We doen het echt samen.

 

Wat is de grootste uitdaging in jouw functie?

Als aanspreekpunt van het team en project is het belangrijk dat je alles in goede banen kunt leiden. Je hebt te maken met allemaal verschillende mensen in verschillende functies. Je wil dat iedereen zijn werk goed kan uitvoeren en tevreden is. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: een goed product afleveren voor de opdrachtgever in combinatie met plezier op de werkplaats. Dat maakt de opgave al een stuk makkelijker!

 

Wat gaat er nooit veranderen in de bouwsector?  

De renovatiewereld zal altijd dynamisch en ad hoc blijven. Je bereid je op ieder project zo goed mogelijk voor, maar er komen altijd dingen tussen die snel geregeld moeten worden. Zoals ik eerder al noemde kan het zomaar zijn dat je dag totaal anders loopt dan je gepland had. Dat dynamische gaat nooit veranderen en moet echt bij je passen.

Wil je in gesprek met Willem? Maak een afspraak voor een kop koffie!