Lancering Carefos Academy

Nijmegen – In een tijd waarin de vraag naar goede vakkrachten al tijden lang ontzettend hoog is, is Weijerseikhout verheugd om samen met Carefos en partners de lancering aan te kondigen van een innovatief educatief initiatief: de Carefos Academy. Dit programma biedt een uitgelezen kans voor iedereen die wel weet dat hij/zij graag met de handen werkt, maar nog niet precies weet welk vak dan het beste aansluit. In een tijdsbestek van 9 maanden maken de deelnemers kennis met dakdekken, isoleren, glaszetten en het monteren van zonnepanelen. Zo ontdekken ze in de praktijk waar hun passie ligt. 

Werken en leren tegelijk 

Het uitgebreide programma, dat begint op 2 september, biedt plaats aan 12 studenten. Het bestaat uit een combinatie van scholing (verzorgd door TECTUM, opleidingsbedrijf voor de dakdekkersindustrie) en praktijkervaring die ze opdoen bij Weijerseikhout en de andere aan Carefos verbonden specialisten op het gebied van verduurzaming en onderhoud van de buitenschil van gebouwen. 

Het onderdeel scholing bestaat uit discipline-overstijgende scholing en specifieke disciplinescholing. Denk bij discipline-overstijgende scholing aan het behalen certificaten zoals een VCA- en BHV-certificaat, een diploma Veilig werken op hoogte en algemene werknemersvaardigheden. De specifieke disciplinescholing gaat om essentiële kennis van de verschillende vakgebieden waarmee ze aan de slag gaan. 

Daarnaast lopen de studenten drie keer stage bij verschillende Carefos-bedrijven. Bij Weijerseikhout maken ze kennis met dakdekken op hellende daken. Bij partners Dakbedekkingsbedrijf Elro, Duits Isolatie, Stekelenburg Glas en Volting maken ze respectievelijk kennis met dakdekken op platte daken, isoleren, glaszetten en het monteren van zonnepanelen. Wordt het programma met goed gevolg afgerond, dan kunnen de deelnemers direct doorstromen naar een van deze bedrijven. 

De voordelen van de Carefos Academy 

Tom Hoekveld, CEO van Carefos vertelt: “Voor de deelnemers is de Carefos Academy een uitgelezen kans om te ontdekken welk vak bij hen past. Voor de gehele Carefos-groep is het programma interessant omdat we op deze manier – doorlopend – talenten aan ons binden. Zo kunnen we nu en in de toekomst gezamenlijk nóg harder werken aan het verduurzamen van Nederland.” 

Mayco van de Wal, algemeen directeur Weijerseikhout: “Bij Weijerseikhout vinden we het opleiden van collega’s heel belangrijk. Zo hebben we een uitgebreid pakket van taal- tot en met teamleiderscursussen, gericht op medewerkers die al weten dat ze graag dakspecialist willen worden. Met de Carefos Academy bereiken we een nieuwe doelgroep; mensen die, net zoals wij, een passie voor bouw en techniek hebben, maar die nog niet precies weten wat ze willen doen. Mooi dat we de kennis van hellende daken en de opleidingservaring die we op dit gebied al hebben nu ook kunnen inzetten op Carefos-niveau.” 

Over de Carefos Academy 

De Carefos Academy is een initiatief van Carefos en de Carefos-groep, die bestaat uit Weijerseikhout, Volting, Dakbedekkingsbedrijf Elro, ZCure valbeveiliging, Stekelenburg Glas en Duits Isolatie. Deze specialistische bedrijven bundelen sinds 2021 binnen Carefos hun krachten om zo samen een breed aanbod in de verduurzamingsmarkt te kunnen bieden.  

Over Weijerseikhout 

Weijerseikhout is een Groesbeeks familiebedrijf dat in de 60 jaar van haar bestaan is uitgegroeid tot een landelijk opererende totaalspecialist voor het hellende dak. Het bedrijf is gespecialiseerd in renovatie en verduurzaming van daken in de bestaande woningbouw, waarin zij diverse soorten daksystemen zoals staaldaken, pannendaken en groendaken ontwerpt en installeert.  

——————————————————————————————————————————– 

Voor meer informatie over de Carefos Academy kun je terecht bij Laura van Moolenbroek via l.vanmoolenbroek@wijerseikhout.nl en 06-42188651, of kijk op www.carefosacademy.nl. 

Jezelf of iemand anders aanmelden voor de Carefos Academy? Neem dan contact op met Jerry Schaap via info@carefosacademy.nl en 06-45755442.