Maak kennis met de ondernemingsraad van Weijerseikhout

Ken jij ze al? In 2019 heeft Weijerseikhout een ondernemingsraad in het leven geroepen. Aangezien we “samen sterk” zijn, vinden we het belangrijk dat collega’s meedenken over ons bedrijf. En met meedenken bedoelen we ook écht actief meedenken. Bijvoorbeeld over bedrijfsbeslissingen, employer branding en personeelszaken. Benieuwd naar de leden van de ondernemingsraad? We stellen ze graag aan je voor!

De leden

De leden voor de ondernemingsraad zijn begin 2019 geworven aan de hand van een interne oproep. Bij het selecteren van de raad is rekening gehouden met verschillende functies in de organisatie: het is namelijk belangrijk dat dit een goede afspiegeling van de organisatie is. Dit komt omdat de ondernemingsraad als klankbord fungeert. Onze leden hebben de functies: projectleider, senior teamleider, teamleider (2x), dakspecialist & jobcoach.

 

 

OR-vergaderingen

De ondernemingsraad komt een aantal keer per jaar bij elkaar voor een zogenoemde OR-vergadering. Tijdens deze bijeenkomst komen verschillende onderwerpen aan bod: van loonadministratie tot aan kledingvoorschriften, er is geen onderwerp waar niet over gesproken wordt. Ook is er tijdens de vergadering altijd één lid van het managementteam aanwezig. Zij zorgen ervoor dat de punten die worden besproken ook daadwerkelijk worden opgepakt.

Succesvol eerste jaar! 

De ondernemingsraad heeft een succesvol eerste jaar achter de rug. Zo zijn ze bezig geweest met ideeën voor kleding, financiële zaken en wijzigingen in de CAO. Voorzitter Marc Rodrigus is enthousiast: “Ik merk dat we met de ondernemingsraad vooruitgang boeken. Er wordt naar ons geluisterd en we worden serieus genomen. Voor een eerste jaar valt het me niet tegen!” En het aankomende jaar? Marc: “Natuurlijk zijn er nog heel wat punten die we dit jaar op willen pakken. We wachten de situatie omtrent corona af en gaan er daarna weer met frisse moed tegenaan.”

Wist je dat..?

De ondernemingsraad van Weijerseikhout ook een belangrijke rol vervult tijdens onze samen sterk bijeenkomsten? Vandaag – 23 april – stond de vierde samen sterk bijeenkomst op de planning. Helaas is deze vanwege het coronavirus uitgesteld. We kijken er naar uit om in oktober gezond en “samen sterk” weer bij elkaar te komen. Voor nu zit er niets anders op dan terug te blikken naar de laatste keer:

 

 

Werk je bij Weijerseikhout? En wil je een aandachtspunt aandragen bij de ondernemingsraad? Stuur een mail naar: ondernemingsraad@weijerseikhout.nl