Solar daksystemen

Duurzame energie opwekken op je eigen dak. Hoe bijzonder is dat? De bebouwde omgeving is voor zo’n eenderde verantwoordelijk van de huidige CO2-uitstoot in Nederland. Door het dak actief te maken leveren we een grote bijdrage aan het verminderen van deze CO2-uitstoot in Nederland. En dat niet alleen. We brengen de energiekosten drastisch omlaag en leveren meer wooncomfort voor bewoners.


Onze aanpak

Verschillende soorten projecten vragen om een verschillende aanpak. Daarom onderscheiden wij onze aanpak in drie soorten projecten:

  • Vraaggestuurde projecten met bewonersparticipatie
  • Groot onderhoudsprojecten
  • Grote installaties

 

Vraaggestuurde projecten

Weijerseikhout werkt onder de naam Het Solarteam aan vraaggestuurde projecten. Het Solarteam is een consortium dat samen met BOS Installatietechniek in 2017 is opgericht. Door in het Solarteam de experts op het gebied van “installatie en dak” met elkaar te laten samenwerken, combineren we het beste van twee werelden. Tel daar een vast aantal bewonersconsulentes bij op en je hebt dé perfecte aanpak voor een vraaggestuurd project! Het grote voordeel van werken met het Solarteam is dat de focus ligt op communicatie, organisatie en installatie.

Aangezien het Solarteam met name vraaggestuurde projecten regisseert, weten zij als geen ander hoe bewoners te prikkelen voor zonnepanelen of een zonnecoöperatie. Ook snappen zij de complexiteit in planning en organisatie die zo’n traject met zich mee brengt. Daarom haakt altijd onze procesleider aan. Hij zet de juiste acties uit en laat niets aan het toeval over. En wist je dat we ook op het dak en tijdens de installatie altijd met onze eigen vakspecialisten werken? Zo komen we nooit voor verrassingen te staan!

 

Groot onderhoudstrajecten 

In groot onderhoudsprojecten is het installeren van de solarsystemen het laatste, maar zeker niet onbelangrijkste onderdeel van de verduurzaming. Hiermee krijgt het dak een functie. In plaats van een passief dak, wordt het nu een energie-opwekker: een actief dak dus! Weijerseikhout neemt de lead in diverse groot onderhoudsprojecten. Ons belangrijkste uitgangspunt? Geen spijt krijgen van eerdere investeringen. Om het verduurzamingstraject betaalbaar uit te voeren nemen we het plaatsen van solarsystemen direct op in de dakrenovatiestroom. Dit betekent: maar één procesplanning, maar één keer overlast voor bewoners en niet te vergeten: het dak is voor de aankomende 25 jaar klaar. Geen spijt dus!

Wij krijgen energie van zonne-energie!