Weijerseikhout sluit zich aan bij Carefos

NIJMEGEN/GROESBEEK – De Groesbeekse specialist in hellende daken Weijerseikhout heeft zich aangesloten bij Carefos. Carefos is driekwart jaar geleden opgericht met als doel de complete buitenschil van gebouwen te onderhouden en te vernieuwen. Andere onderdelen van Carefos zijn Elro duurzame daken, Zcure valbeveiliging en Duits Isolatie.

Weijerseikhout, duurzame dakvernieuwers, blijft net als de overige partners binnen Carefos onder eigen naam actief. Algemeen directeur van Weijerseikhout, Lars Weijers: “Nederland staat voor een enorme opgave wat betreft het groot onderhoud en de verduurzaming van gebouwen. Om daarbij een rol van betekenis te kunnen spelen, moet je specialist zijn, maar ook breed georiënteerd. Met onze toetreding tot Carefos breiden we ons dienstenpakket voor klanten verder uit. Ook kunnen we onze huidige opdrachtgevers beter van dienst zijn, door slimmer samen te werken. Dat maakt het mogelijk om onze ambities op het gebied van verduurzaming nog verder te versnellen.”

Arthur Leenders, directeur van Carefos, kan nu dus na Duits isolatie in december vorig jaar nauwelijks een maand later weer een nieuw bedrijf verwelkomen. “Wij hebben vorig jaar een bliksemstart gemaakt, de groei is veel sneller verlopen dan we tevoren hadden gedacht. Het geeft voor mij vooral aan dat de behoefte aan specialisme in de complete buitenschil van gebouwen breed gevoeld wordt. En dat is een bevestiging van wat wij al langer in de markt zien. De landelijke opgave die er aan renovatie en verduurzaming ligt is enorm.”

Weijerseikhout

Weijerseikhout is een Groesbeeks familiebedrijf dat in de 60 jaar van haar bestaan is uitgegroeid tot een landelijk opererende totaalspecialist voor het hellende dak. Het bedrijf is gespecialiseerd in renovatie en verduurzaming van daken in de bestaande woningbouw, waarin zij diverse soorten daksystemen zoals staaldaken, pannendaken en groendaken ontwerpt en installeert. Daarnaast behoort ook het installeren van zonnepanelen tot de expertises van Weijerseikhout. Bij het bedrijf werken circa 100 medewerkers.

Carefos

Carefos is een specialist die verder kijkt dan de instandhouding van de buitenschil van gebouwen op korte termijn. Carefos werkt voor de brede zakelijke markt en helpt onroerend goed op duurzame wijze klaar te maken voor de toekomst. Naast Weijerseikhout bestaat Carefos op dit moment uit Elro Duurzame Daken, ZCure valbeveiliging en Duits Isolatie.