Jaarlijkse KVGM-dagen groot succes!

Bij Weijerseikhout zijn we 2020 leerzaam van start gegaan met onze eigen KVGM-dagen. Deze interne trainingsdagen staan volledig in het teken van Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Alle collega’s zijn in groepjes zowel theoretisch als praktisch met diverse onderwerpen aan de slag gegaan. Benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben tijdens de dagen? We geven je een kijkje in ons programma.

Maandag 07:00 – Nieuwjaarsontbijt 

  • We starten de dag natuurlijk niet op een lege maag. In de kantine hebben we met alle collega’s een lekker broodje gegeten, een kopje koffie gedronken en elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar gewenst. Ook is de nieuwe werkbus onthuld. Deze is compleet in nieuwe huisstijl ontwikkeld en werd geshowd aan alle medewerkers!

 

 

Maandag 09:00 – Technische training

  • Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. Onze energetisch adviseur Michael trapte af met een technische training over luchtdicht bouwen. Hij legde uit wat zijn de belangen zijn van luchtdicht bouwen, maar ook hoe opdrachtgevers dit – door de aangepaste eisen – in 2020 graag willen zien.

Maandag 10:30 – Visie en strategie sessie

  •  Vervolgens was het woord aan het managementteam van Weijerseikhout. Zij spraken over de visie voor aankomende jaren. Want 50 daken per dag verduurzamen: hoe gaan we dat waarmaken? Een interessante en interactieve sessie!

Maandag 12:30 – Kledingpasbus Wiltec & toelichting personeelszaken

  • Om ook het nieuwe jaar weer strak gekleed te gaan, kwam kledingleverancier Wiltec langs met een pasbus. Collega’s konden hier passen en meten welke soort en maat werkkleding zij voor het nieuwe jaar geschikt vinden. Na het passen was het woord aan de administratie van Weijerseikhout. Zij gaven collega’s toelichting over de loonstrook en het pensioen. Natuurlijk was er ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

 

Maandag 14:00 – Toolboxmeeting

  • De maandag is afgesloten met een toolboxmeeting over veiligheid. We vinden het belangrijk dat alle collega’s op de hoogte zijn van de veiligheidsrisico’s die het werken op het dak met zich meebrengt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden werden diverse risicovolle situaties besproken. Denk aan onderwerpen als steigers, elektrisch handgereedschap en fijnstof.

Dinsdag 07:00 – Training fysieke belasting

  • Hoe kun je ervoor zorgen dat je jezelf tijdens het werk zo min mogelijk belast? Deze vraag stond centraal bij de training fysieke belasting. Alle collega’s leerden hoe je ervoor zorgt dat je op de juiste manier zware materialen kunt tillen, maar ook welke voeding geschikt is voor het werken in de bouw.

In de ochtend stond er ook nog een kleine verrassing op het programma. Zo kwam tijdens het BHV-programma de brandweer uit Groesbeek op bezoek. Zij testte al onze BHV’ers op hun vaardigheden.

 


Dinsdag 10:30 – Bedrijfsbezoek Fakro

  • Daarna was het tijd voor een bedrijfsbezoek bij dakramenfabrikant Fakro. Hier volgden we een opfrissingstraining: “dakramen plaatsen”. Ook werd er stil gestaan bij de nieuwe Wet Kwaliteitsborging, die er in 2020 aan zit te komen.

Dinsdag 12:30 – Bedrijfsbezoek Remondis

Na de lunch zijn we op bedrijfsbezoek bij afvalverwerker Remondis gegaan. Waar gaat als het afval dat we dagelijks produceren op onze projecten eigenlijk naartoe? En hoe wordt dit op duurzame manier gerecycled? Een medewerker van Remondis gaf ons een rondleiding over het terrein. Zo zagen we waar het afval opgeslagen wordt, hoe het in de brandingsoven geplaatst wordt en hoe het scheidingsproces in z’n werk gaat. Een erg leuke en interessante middag!