Succesvolle jaaraftrap met Weijerseikhout ontwikkeldagen

Traditiegetrouw hebben we het nieuwe jaar afgetrapt met onze eigen Weijerseikhout ontwikkeldagen. Op 10, 11 en 12 januari hebben alle collega’s leerzame en effectieve trainingen gevolgd. De trainingen vonden plaats in kleine groepjes en stonden in het teken van Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid & Milieu. Benieuwd hoe de ontwikkeldagen er dit jaar uitzagen? We hebben de allerleukste workshops voor je op een rijtje gezet!

 

Workshop 1: Fit & gezond op je werkplek

Bij Weijerseikhout werken we op het dak. Dat betekent dat een groot deel van het werk dat we uitvoeren fysiek belastend is. Naast automatisering, zijn er ook een aantal manieren om zélf de fysieke belasting te verminderen. Tijdens deze workshop hebben Ewout & Marc van Buro voor Fysieke Arbeid laten zien hoe je dat in de praktijk doet. Op het oefendak hebben we verschillende manieren getraind om de fysieke belasting te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan symmetrisch bewegen, een goede basishouding (stabiliteit en voetenwerk) en afwisselen van voorkeurshand. Allemaal manieren om het lichaam minder te belasten en zó het werk fijner en gezonder te maken. Wel zo prettig!
.


.
Workshop 2: Alles wat je moet weten over HR & Support!

Hoe werkt het digitale personeelsdossier? Kun je extra vrije dagen ‘bijkopen’? En hoe zit het met de collectieve zorgverzekering? Tijdens deze workshop is iedereen helemaal bijgepraat over alles wat met HR te maken heeft. Van ziekmelden tot online urenschrijven en van schades melden tot belastingaangifte doen: de supportafdeling heeft tot in detail uitgelegd op welke manier ze alle Weijerseikhout collega’s ondersteunen.

 

Workshop 3: Veilig steigers opbouwen

Tijdens deze workshop is het geheugen weer even opgefrist: waar let je nu op om te controleren of een steiger veilig is? Wat heb je nodig voor een veilige steiger? En welke omgevingsrisico’s zijn er? Marcel Lankhorst & Remco Nordenne van Aboma gingen hierover in gesprek aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ter voorbereiding van de workshop zijn de heren van Aboma bij onze projecten langsgegaan en hebben ze de steigers geïnspecteerd. Handig, want zo konden ze tijdens de workshop gelijk aan de slag met de do’s en dont’s.

 

Workshop 4: Weijerseikhout sluit zich aan bij Carefos

Wist je dat Weijerseikhout zich onlangs heeft aangesloten bij Carefos? Dit mooie nieuws kregen alle collega’s tegelijkertijd – in een gigantische Zoomafspraak – te horen. Deze workshop stond op het programma om vragen te beantwoorden én verder de diepte in te gaan over deze samenwerking. Op een enthousiaste en persoonlijke manier zijn alle collega’s meegenomen in het verhaal van Koen, Lars & Bas.