Weijerseikhout & ArboNed: een duurzame relatie voor goed werkgeverschap

Collega’s die op een plezierige en gezonde manier aan het werk zijn: daar hecht Weijerseikhout als familiebedrijf enorm veel waarde aan. Niet alleen omdat we een personeelsbeleid met menselijke aanpak belangrijk vinden, maar juist ook omdat we ervan overtuigd zijn dat je samen verder komt dan alleen. “Samen sterk” noemen we dat binnen Weijerseikhout ook wel. Een prettige samenwerking met een professionele arbodienst is daarin onmisbaar. En dus gingen we anderhalf jaar geleden een samenwerking met ArboNed aan. Benieuwd wat ArboNed voor ons betekent? En waarom zij aansluiten bij onze ‘Samen sterk’ visie? Lees snel verder!

 

Zoektocht naar de juiste partner
Anderhalf jaar geleden ging Weijerseikhout op zoek naar een nieuwe arbodienst. Een belangrijk speerpunt was om een arbodienst te vinden die aansluit bij de ‘Samen sterk’ visie van Weijerseikhout. Zo legt personeelsbegeleidster Lobke uit: “We vinden het belangrijk om samen te werken met een arbodienst die niet alleen oog heeft voor de werkgever, maar juist ook voor de werknemer. Een betrokken sparringspartner met een persoonlijke aanpak, die aandacht heeft voor ieder individu afzonderlijk en de situatie objectief bekijkt. Die partner vonden we in ArboNed! Inmiddels werken we al meer dan 1,5 jaar samen en hebben we een duurzame relatie opgebouwd.

Samenwerking met menselijke maat
ArboNed ondersteunt, geeft advies en begeleidt Weijerseikhout bij haar personeelsbeleid. Zo wordt een ziekmelding bij ArboNed geregistreerd en zorgvuldig afgehandeld. Dat begint met een persoonlijk telefoontje met vragen als ‘hoe gaat het met je?’ en ‘kunnen we wat voor je betekenen?’ Maar ook wanneer er sprake is van een langdurige ziekte wordt de situatie vanuit een objectief, medisch en menselijk oogpunt bekeken. Zo vertelt Lobke: “Bij ArboNed weten we zeker dat onze collega’s in de juiste handen zijn. “Die Ger is een fijne kerel zeg”, zei bijvoorbeeld een van onze collega’s over onze vaste bedrijfsarts. Door dat soort uitspraken weten we zeker dat we met de juiste partij in zee zijn gegaan.

ArboNed over de samenwerking
Bedrijfsarts Ger Steinmann en preventieadviseur Anne van Maanen van ArboNed werken inmiddels al een lange tijd actief samen met Weijerseikhout. Zo vertelt preventieadviseur Anne over de samenwerking: “Al vanaf het eerste telefonische contact met Lobke was de sfeer direct open en prettig. Zo zag ze ArboNed niet alleen als ‘verzuimoplosser’ maar écht als business partner. Dat gevoel werd bevestigd toen Ger en ik voor het eerst op kantoor kwamen. Het is nét dat ene beetje extra betrokkenheid dat maakt dat al mijn collega’s weten dat Weijerseikhout een van mijn lievelingsklanten is. En dat is niet alleen vanwege het persoonlijke contact met de dames van HR, maar juist ook omdat uit elk gesprek blijkt dat ze bij Weijerseikhout een hart voor de zaak hebben. Dat uit zich in het bewaken van de menselijke kant, het coachen én het zo optimaal mogelijk begeleiden van verzuimdossiers.”


.

Kwartaaloverleg met bedrijfsarts
Naast het verzuimbeleid verzorgt ArboNed bijvoorbeeld ook re-integratieprocessen en denken ze mee over uiteenlopende gezondheidszaken. Zo vertelt Saskia Lindhout, Human Resource Officer bij Weijerseikhout: “Bij ArboNed denken ze creatief mee, dus buiten de bestaande paden en protocollen. Natuurlijk zijn ze op de hoogte van de regels, maar ze bekijken de situatie echt van mens tot mens. Ieder kwartaal komen we bij elkaar en bespreken we samen de lopende gezondheidsvraagstukken. Daardoor zijn zij actief betrokken bij onze bedrijfsvoering. Zelfs tijdens onze interne ‘samen sterk’ bijeenkomsten heeft onze preventieadviseur Anne zich voorgesteld aan onze medewerkers! Deze mate van betrokkenheid is exact waar wij naar op zoek waren. Dankzij deze intensieve samenwerking geven we vanuit Weijerseikhout de beste begeleiding wanneer dat nodig is. Iets waar we enorm trots op zijn!”