Zo vader, zo zoon(s): dakvernieuwer bij Weijerseikhout

Als écht familiebedrijf hechten we bij Weijerseikhout veel waarde aan familiebanden. Want hoe leuk is het wanneer generaties van klasse collega’s elkaar opvolgen bij hetzelfde bedrijf? In “zo vader, zo zoon” spreken we dakvernieuwers van Weijerseikhout die – naast collega’s – ook familie zijn. Pedro Straten en zijn twee zoons Kevin en Lars Straten werken alle drie bij Weijerseikhout. Hoe is het om samen bij hetzelfde bedrijf te werken? En waarin lijken ze op elkaar? Je leest het hier!

Hoe terecht gekomen bij Weijerseikhout?

Vader Pedro is veertien jaar geleden bij Weijerseikhout gestart en inmiddels doorgegroeid tot teamleider. Vier jaar geleden heeft hij zijn zoon Kevin geïntroduceerd bij de organisatie. Pedro: “Aangezien ik het zelf zo naar mijn zin heb bij Weijerseikhout, leek het mij een goed idee om ook Kevin ons mooie vak te leren. Bij Weijerseikhout is familie altijd welkom, dus Kevin kon direct starten.” Na een tijdje kon zijn andere zoon Lars natuurlijk niet achterblijven. Ook hij startte afgelopen jaar als dakspecialist bij Weijerseikhout. Lars: “Ik kwam zelf met het idee om bij Weijerseikhout te beginnen. De goede verhalen van mijn vader en broertje maakte me nieuwsgierig naar het bedrijf en de werkzaamheden.”

Hoe gaat het samenwerken?

Kevin is gestart in het team van zijn vader. Kevin: “Aangezien hij teamleider en een echte vakman is weet hij de werkzaamheden goed over te brengen. Hij heeft mij echt de kneepjes van het vak geleerd.” Na de inwerkperiode is Kevin naar een eigen team gegaan. “Ondanks dat we een hele goede band hebben vond ik het wel fijn om in een eigen team te gaan werken. Omdat ik nog thuis woon, was het soms een beetje te veel van het goede…”, lacht Kevin. Voor Pedro zit er niet veel verschil in het werken met een van zijn zoons dan met andere collega’s. Pedro: “Ik behandel mijn eigen kinderen nooit anders, dan andere collega’s. We lachen allemaal met elkaar. Wat ik zo leuk vind aan werken met mij zoons? Dat ik met mijn eigen ogen zie hoe goed zij het doen op het werk. Het gaat ze steeds makkelijker af en ze hebben écht inzicht. Dat maakt me trots!”

 

De appel valt niet ver van de boom

Lars is afgelopen zomer gestart en werkt in het team bij zijn vader. Lars: “Ook al werken we nog niet zolang samen, ik herken veel dingen van mijzelf in mijn vader. Zo kunnen we beide soms een tikkeltje ongeduldig zijn, maar dat komt vooral omdat we ons werk goed willen doen.” Pedro: “Zeker weten. Lars lijkt in die zin erg veel op mij. Wat verder opvalt is dat we veel plezier hebben op het werk. Niet alleen met elkaar maar ook met alle andere collega’s.” Lars: “Precies. We hechten veel waarde aan gezelligheid en sfeer, dat is voor ons het allerbelangrijkste tijdens het werk!”

En thuis?

Dat de familie Straten samen werkt betekent niet dat er thuis alleen maar over het werk wordt gepraat. Sterker nog, ze ondernemen buiten het werk veel leuke dingen samen. “We kijken voetbal, drinken een biertje of smullen van een lekkere barbecue”, vertelt Pedro. Kevin: “Klopt, we kunnen werk en privé goed gescheiden houden vind ik. Onze band is perfect eigenlijk. Mocht ik binnenkort uit huis gaan, dan lijkt het me leuk om weer samen mijn vader en broer in hetzelfde team te werken. Ik kijk nog altijd wel een beetje tegen mijn vader op …”

Werken bij Weijerseikhout

Lijkt het jou leuk om bij Weijerseikhout te werken? En ben je benieuwd welke vacatures er nog open staan? Kijk hier of neem contact met ons op!
.